Kule lunsjsteder i Oslo
I Oslo har det vært en post-pandemisk økning i restaurantåpninger. Nedstengningene så ikke ut til å bremse virksomheten; snarere så de ut til å anspore til nye ideer og tillegg til den raskt utviklende kulinariske scenen. Det er et spennende øyeblikk for restauranter i Oslo, så selv om vi nå holder til i København, besøker vi fortsatt den norske byen med jevne mellomrom, med mat som hovedvekt på hvert opphold. Som et resultat av dette oppdaterer vi kontinuerlig Oslo-kartet vårt for å holde det oppdatert og oppdatert med byens største nye kulinariske destinasjoner.
Amour’s Bar
Bar Amour, en ny bar og bistro, ligger i det lille området ovenfor Tranen/Lofthus Samvirkelag pizzarestaurant (i den gamle beliggenheten til den berømte cocktailbaren Morgenstierne). Kokken Haleigh Whelan-McManus (tidligere fra Maaemo og Hot Shop) har tatt over kjøkkenet her; likevel er ordet «kjøkken» litt av en overdrivelse. Den høye kvaliteten på maten som kommer ut av denne bardisken er utrolig – Haleigh er et enmannsshow, som bare bruker en binchotan-grill og et vaffeljern som sine kulinariske våpen mens han piskes til en seks-retters fest. Jonas Faye-Schjll Thommessen er hans høyre hånd og restaurantsjef på framsiden av huset.
Humla og Vespa
Hva om jeg fortalte deg at det er et sted i Oslo som tilfredsstiller dine søndagsbrunchtrang? Det ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse, ikke sant?
Et stort trefat med kremet, gul eggerøre, valgfritt bacon, grovt brød og en frisk salat. Frokost på sengen serveres på en måte som bare drømmer er laget av. Alt du trenger å bekymre deg for er å komme dit på en søndag morgen. Men husk å planlegge på forhånd. Helgebordbestillinger avsluttes på fredag.
Liebling
Søtt, salt, salt, søtt. Når det gjelder å velge hva du skal spise til lunsj, er du en klassisk Vekt? Ikke lete lenger, Liebling er stedet å være.
Den tradisjonelle lunsjpakken inkluderer rugbrød med avokado eller rødbethummus, en liten yoghurt med håndlaget granola, valgfri croissant og kaffe eller juice. Du kan oppfylle både dine salte og søte cravings på denne måten.
Rå Oslo
Bortsett fra det faktum at råkjøkken, vegansk snacks og sunn juice tiltrekker seg noen av vår tids «verste» ønsker-tobes, er Oslo Raw det desidert beste stedet – gå for en deilig rå lunsj. Du trenger ikke å være veganer eller en elsker av Insta-verdige måltider for å nyte dette spisestedet, siden det gjør det så mange rå spisesteder ikke gjør. Grønt og sunt er meningsløst uten smak og substans. Da er det rett og slett søppel pakket inn i en nydelig innpakning. Det blir ingen langsiktig løsning.
Den lille sylteagurken
The Little Pickle, inspirert av ikoniske London-restauranter som St. John og The Laughing Heart, er en komfortabel restaurant med store tallerkener og bittesmå retter fra mannskapet som tidligere jobbet på Imperial og The Tea Room. Tanken er enkel: god, ærlig mat og lokale, økologiske produkter. På søndager tilbyr de et stekt måltid, komplett med stekt biff, poteter, kål, saus, stuffing og, selvfølgelig, Yorkshire pudding. Selvsagt blir det nok av sylteagurk, fra picklebacks til pickle-fat.
August Kafeteria
Esben Holmboe Bang og Maaemo-teamet skapte Kafeteria August, en uformell restaurant og vinbar med Petter Rolund Antonsen som kjøkkensjef og Joanne Srheim som daglig leder. Det elegant designede rommet er åpent hele dagen, og tilbyr minimalistiske frokosttallerkener, bakverk og kaffe om morgenen, og enkle grønnsaksretter og småretter som potetsalat og bifftartar sammen med vin på ettermiddagen og kvelden. Holmboe Bang og hans stab lanserer også en annen restaurant ved siden av Kafeteria i august i slutten av april.
J2 Restaurant
Selv om den ble lansert for noen år siden, gled restaurant J2 under søkelyset siden den ble tvunget til å stenge i flere måneder på grunn av Oslos alvorlige nedstengninger. Men å reservere her bør nå være en topp prioritet for enhver matelsker i Norge. J2, som serverer en moderne koreansk-inspirert meny, er et kjærkomment tilskudd til Oslos kulinariske scene – det finnes ikke noe annet som det i byen! Vi elsket alt på sesongens syv-retters måltid, fra de norske kamskjellene til bibimbap. Hovedretten med svinekjøtt fra Iberico med salatwraps, blomkålpuré og kimchi var vår favoritt. En drikkekombinasjon av vin, sake og koreansk risvin tilbys.