Det er sagt en million ganger, og det er sant: Oslo er kostbart. Den norske hovedstaden har noen av de høyeste kostnadene i Europa for vanlige produkter, inkludert mat og drikke. Enkle snacks og lunsjer som er rimelige hjemme kan koste mye i Oslo.
Men tro oss når vi forteller deg at å spise på et budsjett er svært oppnåelig! Du vil kunne spise ekstremt godt og få en smak av den utmerkede maten som Oslo har å tilby med litt nøye planlegging og disse insiderforslagene.
Her er hva vi synes:-
Møt noen av de lokale fiskerne.
Mens konseptet med skandinavisk kjøkken har utvidet seg betydelig de siste årene, er fisk fortsatt en bærebjelke i mange norske middager. Hvis du er ute etter sjømat, vil ikke det store antallet valg i Oslo skuffe.
Hvis du har et kjøkken der du bor, er et av de fineste alternativene å kjøpe fersk fisk og reker fra lokale fiskere som selger dem fra båtene sine tidlig om morgenen. De seiler umiddelbart inn fra fisketurene i Oslofjorden og blir til dagens fangst er utsolgt. De fleste morgener kommer båtene rundt klokken 07.00 (men aldri på søndager). Bare gå til Rdhusbrygge 3 – det er Pier 3 ved siden av Rådhuset, midt i hjertet av byen.
Lag brunsj (eller lunsj) til dagens primære måltid.
Å spise ute er en fantastisk mulighet til å møte mennesker og lære om norsk kultur. Budsjettturister, på den annen side, vil ikke spise ute hvert måltid. Vår anbefaling er å spise ett stort måltid i løpet av dagen når prisene er lavere, enten ved å kombinere frokost og lunsj eller ganske enkelt ved å spise dagens største måltid rundt middagstid i stedet for på kvelden.
Brasserie Paleo er et rimelig brunsjsted i Oslo som er verdt å foreslå. Det er sentralt plassert rett bak Karl Johans gate ved Rosenkrantz’ gate 1, og har en alt du kan-spise buffé med skandinaviske klassikere.
Det er kanskje ikke den billigste restauranten i byen, men når det gjelder matkvalitet, vil du definitivt få noe for pengene hvis du spiser nok! For rundt 350 NOK har du ubegrenset tilgang til røkt kjøtt, oster, salater, gourmetbakverk, håndlaget syltetøy og fersk juice.
Besøk Vippa, Food Court i Oslo.
Vippa, som holder til i tidligere lagerbygninger langs Oslofjorden, huser en rekke stander som serverer mat fra mange etniske retter, inkludert meksikansk, italiensk, kinesisk og marokkansk, samt tradisjonell norsk mat.
Bestill mat fra noen av leverandørene og spis ved fellesbord i den enorme hallens sentrum, eller sett deg ute ved strandkanten. Alle kokkene her er forpliktet til å bruke lokale, sesongbaserte og økologiske produkter der det er mulig, inkludert norsk sjømat og grønnsaker fra lokale gårder, med lite matsvinn.
Besøk en park (og grill som en lokal)
På en varm sommerdag i Oslo vil luften sannsynligvis bli fylt med duften av sydende griller. Når solen skinner, er byens mange vakre parker fulle av innbyggere som utnytter de lange dagene og det behagelige været. Grilling ute er en av de mest populære måtene å tilbringe en kveld med deilig mat og flinke folk, også blant de som har råd til å spise ute i Oslo.
Overfloden av rimelige engangsgriller gjør grilling i Oslo til en lek. De fleste supermarkedsbutikker selger dem for rundt 30 NOK. For å krydre ting, gjør det lokalbefolkningen gjør og forsterk kjøtt- eller grønnsaksrettene dine med ferdige salater, maiskolber og noen deilige desserter.
Drikk litt før
Hvis du har tenkt å drikke alkohol mens du er i Oslo, husk én ting: Stopp avgiftsfritt på flyplassen før du fortoller! Alkohol er berømt dyrt på byens puber og restauranter, så kjøp det du vil ha i taxfree-butikken og nyt det på hotellet, vandrerhjemmet eller Airbnb-leie før du drar ut.
Alt dette kan se ut til å være litt overdrevent, men du vil være i godt selskap: forhåndsdrikking er en langvarig skikk i Norge, og dette førfestritualet, kjent som vorspiel, er en viktig del av norsk kultur .